[O2] Problem z siedzeniem kierowcy, Skoda nie chce uznać

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArheoN
    Classic
    • 2009
    • 12

Zamieszczone przez cieq
    Fajnie gra i przypomina trochę Subaru :twisted:

P.S. O shit fajnie gra ten z QAS!
    mam wrażenie że jest trochę głośny... ale po tych filmikach to se można oceniać :roll:

Zamieszczone przez cieq
    I jakoś lepiej na tym filmiku gościowi biegi wchodzą :szeroki_usmiech
    a co jest nie tak z moimi biegami na tych filmikach :niewiem
  • franco
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 21

Problem jest taki że po 7000 km w mojej O2 lewa strona fotela (bok) się wykrzywiła. W servisie (narazie nie napisze jakim) umówiłem się na naprawe lub wymiane fotela w momencie kiedy będę wymieniał olej - chodziło o czas żeby autko postało w serwisie z dwa dni. Reklamując fotel do naprawy lub wymiany Skoda nie uznała mi gwarancji ponieważ stwierdziła że to z winy użytkownika. Tym autem jeździ moja żona która notabene waży 53kg. Autoko jest super utrzymane, pare ma gadżetów a tu taki psikus. Jestem w.....ny, bo mając gwarancje olali mnie jak szczawika. Czy ktoś z Was miał taki przypadek ? Co dalej robić, czy zwracać się do rzecznika praw konsumenta ? napewno tego nie odpuszcze, i grubo się zastanawiam czy natępnym razem kupić SKODE OCTAVIE
    SKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

franco, mnie notorycznie nie uznają reklamacji :evil: Trzeba jechać do innego ASO. Jak tam nie uznają to do jeszcze następnego. Do skutku. A jak się nie uda to pisemne uzasadnienie odmowy uznania reklamacji i walka.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

i to jest własnie totalna żenada :evil:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez szkoda
          to jest własnie totalna żenada
          Szkoda , i to są właśnie ASO w Polsce :evil: i to niezależnie od marki.
          Franco, nie odpuszczaj !!! Bo jesli każdy będzie odpuszczał to będzie tak dalej. Panowie z ASO i SAP musza zrozumieć ze nie można tak traktowac klienta. MOze kiedys to do nich dojdzie.
          Czarny Elegance

Komentarz

• franco
            Classic
            S_OCP Member
            • 2007
            • 21

Moim skromnym zdaniem błąd przy składaniu fotela spowodował że po krótkim czasie użytkowania nagle ta usterka wyszła, tylko Skoda nie chce się do tego przyznać. Już o paru przypadkach słyszałem że takie rzeczy mają miejsce. Gościowi wymienili stelarz fotela ale to nie pomogło i w końcu wymienili mu na nowy fotel. Faktycznie to żenada bo po cholere mi gwarancja 24 miechy jak ONI nie uznają reklamacji. Zapłaciłem za wózek prawie 80000 zł, ma teraz przejechane 25000 km i kicha. Dzisiaj te same autko kupuje u BROCKERA za 63000 zł, nie dość że plecy to reklamacji nie uznają - DZIADOSTWO. Miałem OI przeleciałem nią 350000 km i bez żadnych komplikacji nie mówiąc o fotelach, a to było przyczyną że zdecydowałem się na kupno nowej O2. Jestem rozczarowany delikatnie pisząć. Jeżeli ktoś z WAS miał takie przypadki to niech napisze.

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez Big
              no wiem niestety
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• marte
                Rider
                • 2007
                • 259

Zamieszczone przez Big
                Zamieszczone przez szkoda
                to jest własnie totalna żenada
                Franco, nie odpuszczaj !!! Bo jesli każdy będzie odpuszczał to będzie tak dalej. Panowie z ASO i SAP musza zrozumieć ze nie można tak traktowac klienta. MOze kiedys to do nich dojdzie.
                Z własnych doświadczeń wiem, że SAP leje na wszystki sikiem prostym na krzyż. SAP wychodzi z założenia, że jeżeli kupiłeś auto u jakiegoś dealera to on jest gwarantem i oni od wszystkiego umywają ręce. Przerabiałem walkę z SAP przez pół roku i odpuściłem, bo szkoda pieniędzy, nerwów i zdrowia. Tak naprawde dla SAP liczy się tylko kasa a to co się dzieje potem brzydko mówiąc zwisa im i powiewa.

Pzdr

Komentarz

• franco
                  Classic
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 21

no i zaczeło się - byłem na rozmowach w ASO powiedzieli mi że mam napisać pismo do SAP i opisać wszystko co z tym fotelem - idzie się wk.......ć . Skoda NR 1 w Polsce chyba w denerwowaniu klientów.

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

franco, mam podobny problem z tym że mi się delikatnie pruje przedni fotel pasażera, zgłosiłem to do ASO, bez zająknięcia przyjęli reklamacje, zrobili zdjęcia i wysłali do SAP-a z pytaniem czy wymieniamy tylko poszycie fotela czy cały fotel, proponuje tak jak kolegoa shado, zmienić ASO.
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez marte
                      Z własnych doświadczeń wiem, że SAP leje na wszystki sikiem prostym na krzyż.
                      Zamieszczone przez marte
                      Tak naprawde dla SAP liczy się tylko kasa a to co się dzieje potem brzydko mówiąc zwisa im i powiewa.
                      Ale niestety SAP nie jest tu żadnym wyjątkiem :cry: W naszym kraju takie podejście importerów do klienta to niestety norma (miałęm do czynienia z GM Poland i Renault Polska) i wszędzie jest to samo, czyli olewactwo na maksa :evil:
                      Czarny Elegance

Komentarz

• franco
                        Classic
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 21

Zamieszczone przez loru
                        franco, mam podobny problem z tym że mi się delikatnie pruje przedni fotel pasażera, zgłosiłem to do ASO, bez zająknięcia przyjęli reklamacje, zrobili zdjęcia i wysłali do SAP-a z pytaniem czy wymieniamy tylko poszycie fotela czy cały fotel, proponuje tak jak kolegoa shado, zmienić ASO.
                        Być może tu jest rozwiązanie - przejade się do Tarnowa może mi tam pójdzie lepiej w ASO, lub do Rzeszowa

Komentarz

• loru
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4286
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez franco
                          Być może tu jest rozwiązanie - przejade się do Tarnowa może mi tam pójdzie lepiej w ASO, lub do Rzeszowa
                          powodzenia a ak nie to zapraszam do tego service http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=13753 tu załatwiłem to bez problemu w wolnej chwili zrobię zdjęcie i wkleję żebyś miał 'obraz" o jaką pierdołkę chodzi z tym moim fotelem.
                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• franco
                            Classic
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 21

fajnie wiedzieć że gdzieś w Polsce sa dobre sewisy ale jak na tą chwile do Mińska Maz. mam troche daleko - dzieki

Komentarz

• yanooshiiik
                              Ambiente
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 172

kurcze, strach sie bac, ja mam tez problem z fotelem.
                              Prawy kierowcy, od zewnetrznej strony calkiem sie zmechacil. Tez chce to reklamowac.
                              Bryka ma 27tys przebiegu i nie tyram nim bo gnoju tylko ladnie w gajerku do pracy. Material Ivory to chyba nie jest mistrzostwo swiata jakosci.

Ciekawe jak mi pojdzie w aso ... ?

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Cos mi sie zdaje ze nie jedna 01 przezyje 02.......
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez piotrek_os
                                  :kciukgora na to czekałem
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

piotrek_os, Po moich doswiadczeniach mam odmienne zdanie :twisted:
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• marte
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 259

Zamieszczone przez piotrek_os
                                      Bardzo możliwe... Współczesne linie montażowe i stacje robotów optymalizowane są do max możliwości i szybkości działania. Pracuje w firmie, która robiła modernizacje linii montażowej VW Bratysława (nowa octavia) (zmiana sterowania automatyki itp.) czego efektem było przyspieszenie produkcji na stanowisku o 500ms. Teoretycznie niewiele, ale praktycznie przełożenie na jakość i dokładność ogromne. Producenci nastawieni są na zysk, nawet kosztem jakości, więc największą jakość będą miały auta składane ręcznie a jakość produkcji masowej z biegiem czasu będzie szła mocno w dół. Teoretycznie modernizacja znaczy lepiej, ale zwiększenie szybkości już nie.....

Pzdr

Komentarz

Pracuję...